Επιστημονικοί Συνεργάτες

Μία πλήρης ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων συνεργάζεται, αναλύει και σχεδιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Διαβάστε Περισσότερα


Κατ' οίκον Διδασκαλία

Το κέντρο μας σε ειδικές περιπτώσεις παρέχει υπηρεσίες κατ’ οίκον από ειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε προγράμματα παρέμβασης στο σπίτι.
Διαβάστε Περισσότερα


Θερινό "Σχολείο"

Τα προγράμματά ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου με καθημερινή απασχόληση (εκτός Σαβ/κου) από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα


Άρθρα

Διαβάστε τα Άρθρα μας.Διαβάστε Περισσότερα

Συνεργαζόμαστε με όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία


Προγράμματα

Πρωινό

fysiki agwgiΗ φυσική αγωγή δεν είναι απλώς αθλοπαιδίες. Διδάσκουμε στα παιδιά πολλά θέματα, όπως η ομαδικότητα και η εκμάθηση κανόνων και συνεργασίας, το αθλητικό πνεύμα, η ενδυνάμωση του σώματος και οι κινητικές δεξιότητες/ευλυγισία, καθώς και ο ρόλος της διατροφής και του ύπνου στις επιδόσεις και η διαχείριση άγχους.
aisthitiki agwgiΔημιουργία (κατασκευές) – Έκφραση μέσω ζωγραφικής – Ανάπτυξη φαντασίας – Παιχνίδι και εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων – Ανακάλυψη χαρισμάτων & ικανοτήτων.
paramythiΕμπλουτισμός γνώσεων/λόγου – Ανάπτυξη κριτικής σκέψης – Διαχείριση συναισθημάτων – Βιωματικό παιχνίδι & ανάληψη ρόλων – Δημιουργία προβλημάτων & εύρεση λύσεων.
agwgiΗ αγωγή υγείας θα πρέπει να ξεκινά από τα πολύ μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας, ώστε αυτά να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες και να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο στο θέμα της υγείας. Θέματα όπως μικρόβια και ασθένειες, φροντίδα των δοντιών και του σώματός τους, καθώς και ασφάλεια (πυρκαγιά, κυκλοφοριακή αγωγή), παρουσιάζονται με διασκεδαστικούς και ενδιαφέροντες τρόπους τα πρώτα αυτά χρόνια και μπορεί να συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του λυκείου. Όλα αυτά συνοδεύονται από εργασίες που παροτρύνουν τους μαθητές να συζητούν ορισμένα θέματα με τους γονείς τους, για να καλλιεργηθεί η θετική επικοινωνία γονέων-παιδιών.

Απογευματινό

Γίνονται προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης, εξωτερικά κυρίως προγράμματα, που στόχο έχουν την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, τη διερεύνηση των κοινωνικών ενδιαφερόντων και την κοινωνική κατανόηση. Το εξωτερικό πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και διαρκεί τρεις ώρες. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε παιδότοπους και παιδικές χαρές, επισκέψεις σε δημόσιους χώρους, σε ζωολογικούς κήπους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε εκθέσεις και παιδικά μουσεία, συμμετοχή σε προγράμματα παιδικών εργαστηριών, bowling κ.α. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 3-12 ετών και για ενήλικες με ιδιαίτερες ικανότητες. Το κόστος αυτού είναι 15€/ώρα – συμπεριλαμβανομένων των εξόδων των επισκέψεων.

Σαββάτου

“…Στο παιδί πρέπει να δίνεται – παράλληλα με τη μόρφωση – και η ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση. Η κοινωνία και το Κράτος οφείλουν να κάνουν κάθε προσπάθεια γι’ αυτό το σκοπό…” (Παγκόσμια Διακύρηξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

Παιχνίδι Δημιουργία Διασκέδαση

Ταξίδια Δημιουργικότητας

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 3 ετών

kouzinaΠόσες φορές σκεφτήκατε να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει ή να ασκηθεί στα μαθηματικά του σχολείου – του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού – αλλά δε βρήκατε έναν τρόπο ευχάριστο για το παιδί σας και για εσάς; Κι όμως, υπάρχει ένας τρόπος! Τα Μαθηματικά στην Κουζίνα προτείνουν μια διαφορετική απάντηση που συμπληρώνει και υποστηρίζει τα μαθηματικά του σχολείου, μέσα από δραστηριότητες, οι οποίες, πρώτα απ’ όλα, είναι ευχάριστες για τα παιδιά αλλά και υποκινούν το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή.

mousiko ergastiriH μουσική βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων μας, θετικών ή αρνητικών και συντελεί στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Στη διάρκεια της χρονιάς θα τραγουδήσουμε τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, θα φτιάξουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, θα κάνουμε συλλογές με παράξενες λέξεις από διάφορες περιοχές και θα παίξουμε με τα έθιμα κάθε εποχής…Και με όλα αυτά, θα φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο…
theatrikoΜέσω της θεατρικής αγωγής και της δημιουργικής έκφρασης, θα μπορέσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν ικανότητες και δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Στη διάρκεια της χρονιάς θα φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες βασισμένες σ’ ένα μύθο, σε μια ιστορία, σ’ ένα μάθημα (γλώσσα, ιστορία), θα παίξουμε παιχνίδια “ξεχασμένα” στο χρόνο, θα μάθουμε πώς και τι παίζουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο…!
kataskevesΜέσα από τις κατασκευές θα μάθουμε τα παιδιά να ξεχωρίζουν τα χρώματα, ενισχύοντας τη λεπτή κινητικότητα και τον οπτικοκινητικό συντονισμό τους.Στη διάρκεια της χρονιάς θα φτιάξουμε τις δικές μας κατασκευές με φτηνά και ανακυκλώσιμα υλικά, θα ζωγραφίσουμε, θα μάθουμε εύκολες συνταγές για τα πάρτυ μας, θα φτιάξουμε προσκλήσεις και κάρτες για τους φίλους μας…!!!

♦ Τα προγράμματα είναι αυτόνομα και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί 10:00 – 11:00 στο Κέντρο Νοημάθηση.

♦ Οι ομάδες αποτελούνται από 5-10 παιδιά χωρισμένα ανά ηλικία και νοητικό επίπεδο.

♦ Τα παιδιά που μπορούν να συμμετέχουν είναι όλων των ηλικιών.

♦ Το κόστος συμμετοχής για κάθε πρόγραμμα είναι 35 ευρώ μηνιαίως (1 ώρα κάθε Σάββατο).

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας