Σκύλος Θεραπείας

?Έχει αποδειχτεί ότι η συχνή συναναστροφή του ανθρώπου με τον σκύλο έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία μας και ειδικότερα στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών.?
Μάλιστα, οι θεραπευτικές ικανότητες των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων φαίνεται να βοηθούν ιδιαιτέρως τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ποικίλες αναπτυξιακές δυσκολίες (αυτισμός, νοητική υστέρηση), μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) και διαταραχές της διάθεσης (κατάθλιψη και άγχος), ενισχύοντας τον επικοινωνιακό ρυθμό και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.‼
➡️Με την ανιδιοτελή τρυφερότητα και στοργή που προσφέρει ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, δίχως να κρίνει τον απέναντι, ανταποκρίνεται στα χάδια και την προσοχή του παιδιού με τον πιο ισορροπημένο τρόπο μετατρέποντας την παιχνιδιάρικη διάθεση σε θεραπευτική συνεδρία.⬅️ Πρόκειται για ένα πρότυπο μοντέλο θεραπευτικών συνεδριών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από τους χειριστές-εκπαιδευτές του σκύλου σε συνάρτηση με τους ειδικούς θεραπευτές.
Τα τελευταία χρόνια η αποκλειστική συνεργασία του Κέντρου “Νοημάθηση” με το DOGTHERAPY.GR μας έχει αποδείξει το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί αυτή η επαφή, δίνοντάς μας την δυνατότητα να οργανώνουμε τέτοιου είδους συνεδρίες.
➡️ Γι’ αυτό τον λόγο σας κάνουμε δώρο την πρώτη συνεδρία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου μας, καθώς και στον χώρο σας. ‼‼