Στη Νοημάθηση καθημερινά

Μία πλήρης ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων συνεργάζεται, αναλύει και σχεδιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σκύλος Θεραπείας

Έχει αποδειχτεί ότι η συχνή συναναστροφή του ανθρώπου με τον σκύλο έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία μας και ειδικότερα στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών.

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης-κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, όποια κι αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική.

Πρώιμη παρέμβαση

Πρώιμη παρέμβαση είναι η εξειδικευμένη βοήθεια που απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής ή νηπιακής ηλικίας που παρουσιάζουν αναπτυξιακή καθυστέρηση σε έναν ή περισσότερους τομείς.

Μελέτη μαθημάτων

Μελέτες αναφέρουν ότι ένα παιδί πρέπει να ασχολείται με το διάβασμά του το πολύ 2 με 2,5 ώρες καθημερινά.

Εργοθεραπεία

Ορισμένα παιδιά, που όχι μόνο είναι φυσιολογικά αλλά ενδέχεται να είναι και ιδιαίτερα έξυπνα, τυχαίνει να συναντούν δυσκολίες (π.χ., στο σχολείο) και χρειάζονται βοήθεια.

Παράλληλη στήριξη

Στόχος της παράλληλης στήριξης είναι ο μαθητής σταδιακά να αυτονομηθεί ως παρουσία στη συνήθη σχολική τάξη, ώστε να μην απαιτείται ο εκπαιδευτικός να παρευρίσκεται στο σύνολο των ωρών της σχολικής τάξης.

Μελέτη μαθημάτων στη νοηματική γλώσσα

Το κέντρο ανάπτυξης ‘Νοημάθηση’ βοηθά κωφούς και βαρήκοους μαθητές στο καθημερινό διάβασμα του σχολείου, οργανώνοντας παράλληλα τον τρόπο διαβάσματός τους.

Ειδικό Παιδαγωγικό

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε μια ανομοιογενή ομάδα διαταραχών οι οποίες εκδηλώνονται με σημαντικές δυσκολίες στην προς κτήση και χρήση ικανοτήτων ακρόασης, ομιλίας, ανάγνωσης, γραφής, συλλογισμού ή μαθηματικών ικανοτήτων.

Ψυχοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα

 

Η πρώτη συνεδρία έχει σαν στόχο την αξιολόγηση του παιδιού, σε ένα αρχικό επίπεδο, όπου και θα επικεντρωθούμε κυρίως στην ψυχοκοινωνική του κατάσταση, καθώς και στη συμπεριφορά του.

Υπηρεσίες κατ’ οίκον

Το κέντρο μας σε ειδικές περιπτώσεις παρέχει και υπηρεσίες κατ’ οίκον από ειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε προγράμματα παρέμβασης στο σπίτι.